gs copy

Burgemeester Cammaert ontvangt boek over stadsgeschiedenis 01/05/2014

gs-02

Op maandag 28 april heeft burgemeester Peter Cammaert uit handen van de auteurs Peter Nissen en Hein van der Bruggen het boek ontvangen over de stadsgeschiedenis van Roermond. Dit boek ‘Roermond, biografie van een stad en haar bewoners’ telt 670 pagina’s en is bovendien rijk geïllustreerd met beeld- en kaartmateriaal. ARSprintmedia verzorgde het design en drukwerk

Tijdens een presentatie in de Statenzaal van het stadhuis gaf professor Nissen als hoofdredacteur een toelichting op het boek en op de totstandkoming ervan. In de middaguren werd het boek uitgereikt aan de burgemeester en ’s avonds heeft dit een vervolg gekregen tijdens een boekpresentatie in de Oranjerie. Het boek werd daarbij overhandigd aan Wim Kemp, wethouder Cultuur.

Uitgeverij Verloren in Hilversum in samenwerking met Stichting Rura te Roermond en de Stichting Maaslandse monografieën te Maastricht zijn de uitgevers en ARSprintmedia mocht het boek drukken. Het verschijnt als bijzonder deel in de door Maaslandse Monografieën uitgegeven wetenschappelijke studies over de geschiedenis van het Maas-Rijnland. Een groot aantal personen en organisaties, waar onder andere ook de gemeente Roermond, hebben bijdrages geleverd waarmee het mogelijk werd om een boek over de stadgeschiedenis uit te geven.

Het boek is voor 35 euro te koop bij onder andere:

  • Kantoorvakhandel Slenders aan Kloosterwandstraat 2 in Roermond.
  • Boekhandel Plantage, Neerstraat 52-a Roermond